Vreme davanja

natasa vukoje

 

 

Praznici, I sve ono što ide uz praznike donosi nam osećaj radosti, sreće, pripadanja. Ma koliko vam asocijacija na paznike bila gužva u saobraćaju, redovi, uvek to ostane u drugom planu u odnosu na osećaj koji se javlja u našem biću.

Vreme je davanja. Kraj-početak godine, sumiramo prethodnu godinu, postavljamo ciljeve za sledeću. Hajde ove godine da napišemo zajedno VIŠE DAVANJA. Praznici kao praznici, dani kao i svi ostali, ali, da li znate u čemu je razlika? U tome što smo tih dana fokusirani na davanje. Šta mi možemo da damo drugom, kako ćemo najbliže iznenaditi, koji ćemo kolač praviti, kome ćemo poslati poruku u ponoć… Mi dajemo. Za razliku od cele godine, gde često merimo, da li je on nas pozvao pa neću ni ja, dobila sam poklon, sada moram da ga na neki način vratim, neću da preteram…. Ovih dana, kada su praznici tu mi smo svi fokusirani da dajemo. Toliko je toga u nama što možemo da podelimo sa celim svetom. Jedan osmeh, poljubac, zagrljaj, mogu promeniti nečiji život, mali znak pažnje da vam je do nekoga stalo, čini vas potpuno živim, i samo kada mi dajemo nama se na isti način i vraća.

Ovih dana ste pokonili dosta poklona, toliko ćete ih i dobiti, koliko ste zagrljaja i poljubaca dali, toliko ste ih i vi dobili. Tada, kada smo mi fokusirani na davanje, ceo univerzum se usmeri da nam da još više, kako bismo imali i dalje da dajemo. Zato su praznici uvek posebni. Svi dajemo, svi se osećamo srećno i ispunjeno, jer našem biću prija da daje. Ne štedite osmehe, zagrljaje, lepe reči… Ovo je vreme davanja.

Pravi trenutak da prihvatimo da u Novoj Godini sve od nas zavisi. Da li ćemo biti srećni, da li ćemo se smejati, voleti… samo od nas zavisi. Nama pripada da uživamo u ovom životu, da volimo I budemo voljeni, da se smejemo na sav glas i radimo sve ono što nas čini srećnima.

Ja vam u Novoj Godini želim da dozvolite svom biću da raste, da se razvija, da upoznajete sebe svakog dana i da otkrivate sve te divne stvari koje se u vama kriju. Širite ljubav, pošaljite osmeh, lepu reč, to je početak svake velike promene. Neka baš ova 2015godina bude vaša godina! U njoj otkrijte sve ono što će vas ispuniti i učiniti srećnim.
Neka početak ove fantastične godine počne davanjem, davanjem ljubavi kako bismo je imali cele godine.

Vaša N.

Be first to comment