Šta mi teško kada imam Strong i dobru organizaciju

Jučerašnji dan je dan u kojem sam sve rekorde oborila. Broj obaveza, privatnih I poslovnih, nepredvidjenih situacija koje su se desile  su definitivno obeležile jučerašnji dan. Uvek pričamo o tome kako je organizacija bitna, kako možemo mnogi više i u životu da postignemo ako smo dobro organizovani, jučerašnji dan je bio pravi primer za ove reči.

Dan je počeo ovako:

6h Budjenje, počinjem sa svojim meditacijama koje okruglo traju 33min. Tuširanje, brzinsko, pravim kafu, u 7h prvi klijent. Završavamo 8h. Budim Djurdju ( to ume da potraje), moje spremanje, i u 8.40 napuštamo stan. Vozim je u školu, 9.30h imam individualni čas Kundalini yoge, 11h narednog klijenta, 12h nalazim se sa mužem, u 12.30h imamo sastanak u opštini. Kažu nedostaje neki papir, moramo u Palmu, do Palme putujemo 30 minuta, čekamo red, dobijam papir, vraćam se u Soller, u 14.30h je sledeci klijent.  15.30h vreme za personalizovane meditacije…. i tako sve do 21h.

Zaključak, kada 70% dana isplaniraš i organizuješ veče pre, sve nepredvidjene situacije koje se dese možeš nekako da “uglaviš”. Nije da nije teško, ali je bitno znati šta su prioriteti.

Zato sam juče preskočila ručak, kupila salatu i tost u marketu, ali završila sve.
Zato sa Vama delim moj večernji ritual, koji mislim da je jedan od najvažnijih za dobru organizaciju.

Pre nego što legnete u krevet, posvetite 10 minuta pisanju i organizovanju sutrašnjeg dana. Napišite tačno po satnici šta kada trebate da uradite. Najveća greška je napisati obaveze a ne odrediti satnicu. Zato vas ujutru sačeka ceo spisak a teško je odrediti odakle treba krenuti, šta prvo uraditi.
Kada ste napisali sve, jutro je vreme za ponovno vraćanje spisku.

Ja uz svoju prvu jutarnju kafu prodjem kroz ceo spisak obaveza, i na taj način ste već velikim delom spremni za dan. Bar znate šta vas u startu čeka. I onda krenete jedno po jedno. Kako završite jednu obavezu sa spiska samo štiklirajte da je gotovo. To je meni uvek najlepši deo.

Kada vam baš daluje da je mnogo, da niste sigurni da ćete uspeti, samo kažete sebi #stamitesko i nastavite dalje. I ako se ne uradi danas, ne brinite, vi ćete uraditi to sutra. Niko neće umesto vas. 🙂

Zato, za pametna organizovanja, motivaciju, podršku, jer šta mi teško kada imam Strong… Jer sve je uvek do organizacije.

Želim vam prelep petak i još lepši vikend.

Vaša N.

 

More from Natasa Vukoje

Ko je kom na prvom mestu?

Došlo neko čudno vreme, da bi popili kafu sa drugaricom moramo 7...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *