Shopping u Rimu


IMAG0536 (1)Shopping u Rimu, koja je vaša prva asocijacija?I moja bi bila garderoba, cipele, čizme… ali ovog puta je potpuno drugačije. Sećate se mog posta Rim u mom oku kada sam pisala o mestima koja su me potpuno oduševila. Da, ovaj post je posvećen mojoj kupovini na pijaci  Campo De Fiori. Za ljubitelje začina, italijanske kuhinje, raznih svežih namaza, sireva… ova pijaca će biti potpuni raj. Na prelepom trgu, tezga do tezge, gužva, razni mirisi učiniće da se osećate potpuno fantastično. Opet kažem, za ljubitelje italijanske hrane. 🙂
Kada smo stgli na pijacu bili smo sigurni da se u Beograd vraćamo sa začinima, prosto, bila bi šeteta vratiti se iz Italije a da ne ponesete različite vrste bibera i kombinacije začina za različite paste. Ubrzo smo shvatili da će pored začina biti tu još mnogo drugih stvari.
Veliki sam ljubitelj brusketa, različitih. Volim sa lososom, paradajzom, rukolom, inćunima, raznim paštetama. I tada smo pronašli sve na jednom mestu.
Sa najvećim uživanjem sam birala namaze u malim teglicama. Spoj ukusa koji je prosto neverovatan, poželela sam da sve ponesem…ali… Tada sam se odlučila za namaz sa rukolom, namaz od pečurki, namaz od sušenog paradajza koji je dosta ljut i crveni pesto. Uz dobar hleb, znala sam da nas u Beogradu čekaju divni lagani obroci.
Na susednoj tezgi, jedan simpatičan gospodin nas upoznaje sa različitim vrstama soli. Moram priznati da nisam ni znala da postoji toliko vrsta, i da se za različite vrste jela koriste različite.
Izbor nije bio lak 🙂 Izabrala sam crnu koja se koristi za ribu, rozu koja je najbolja za paste i bela mesa i belu koja je univerzalna ali je posebno preporučuju za salate.

Sve ovo obećava dosta postova sa novim receptima u skorije vreme. Oko same pijace postoji niz kafića i restorana gde možete predahnuti i uživati u pogledu na samu pijacu.  Svi ljubazni prodavci učiniće da vaš boravak na pijaci Campo de Fiori bude pravi doživljaj.
Ovo je bio još jedan, malo drugačiji osvrt na Rim.

Uskoro vam pišem iz drugog grada…spremam nešto zanimljivo 🙂
Do sledećeg javljanja budite mi nasmejani.

Vaša Nataša.

pijaca888

rim999

IMG_1759

pijaca
pijaca3

IMG_1751

rim 22

Be first to comment