Rim u mom oku

sajt 1

Kažu: Grad ljubavi. U svakom njegovom ćošku se oseti ljubav, moj je doživljaj Rima. Razmišljam ovih dana, sumiram utiske, kako bih predstavila čarobni grad u koji sam se odmah zaljubila. I nema tu mnogo razmišljanja, Rim morate doživeti. Pišem ovaj tekst i setim se reči Mike Antića : ” Mene je neko od malena zatvorio u prolazno i zaključao kapije beskonačnog. Mnogima se to dogadja. Sav svet se oko tebe udesi tako da pomisliš da si svoj, a u stvari si mnoštvo. Dresiran da misliš zajedno. Zato i ne volim zakletve. I zajedno da pevaš. Zato i ne volim horove…” Zato sam odlučila da ovaj grad upoznam na svoj način. Šta je to što ovaj grad čini gradom ljubavi, gde su te najskrivenije ulice u kojima se krije ljubav, gde se pije najbolja kafa i jede najbolja pica. Bez vodiča, sa planom i programom koji smo mi napravili dozvolili smo da nas ljubav vodi.

Nikako ne želim da vam ovim tekstom predstavim znamenitosti Rima. Imate google, različite knjige, turističke agencije koje će vas odvesti do Koloseuma, Vatikana, Španskih stepenica…. Moj savet vam je samo, ponesite najudobnije patike. Rim obilazite laganim koracima i uživajte u svakoj njegovoj ulici.Ako se zaputite u Rim, dozvolite sebi da vas srce vodi. Odvojite se od grupe, otisnite se u najmanje ulice i probajte da osetite kako kuca crce Rima.  Pomislim u jednom trenutku: Ja sam ovim ulicama već hodala, ja sam u ovom gradu nekada već bila. On vas svakom ulicom zavodi, do trenutka dok u sebi ne osetite ljubav koja nema granice. Zato korak po korak, vodim vas i ja, malo dalje od turističkih znamenitosti, baš do srca Rima.

Nemojte nikako propustiti Vilu Borgeze. Taj predeo će vas oboriti sa nogu. Ako budete rapoloženi lezite na travu, uživajte u prirodi koja je potpuno neverovatna. U tom delu kao da sve stoji. Vreme sporije prolazi.
Za sve ljubitelje kafe, najlepši osećaj je kada kafu možete popiti na bilo kom mestu, znate da je odlična 🙂

Postoji deo koji morate obići ako putujete bez turističke agencije. To je oblast Trastevere. Boemska četvrt, nešto nalik našoj Skadarliji. Nisam sigurna da li svaka agencija u ponudi obilazi ovu četvrt, ali svakako ćete to moći i sami. Vrlo je blizu Vatikana, i naravno sve peške možete obići.

Kada razmišljam gde sam najviše veremena provela, sigurno je to na trgu Campo de Fiori. Kada bi ste samo znali koliko sam se oduševila pijacom. Za vas koji volite da kupujete začine, namaze, sireve, paste… ovo je idelano mesto za vas. Tada sam i rekla: Nekome je prioritet da se iz Rima vrati sa cipelama, a ja sa punom torbom začina. Zato ću već sledeći post posvetiti pikantnim stvarima koje sam kupila na pijaci. Sigurna sam da će vam se dopasti.

Puštam vas da uživate u fotografijama Rima iz mog ugla.
Javite mi kako vam se dopadaju.

Saljem vam najlepši pozdrav. Vaša N.

sajt2

sajt3

sajt4

sajt 5

sajt6

sajt 7

10752396_10203943155072701_1178219718_o

10806928_10203943155432710_1151314279_n

 

IMG_1683

10748603_10203943155632715_1846371376_n

 

IMG_1751

sajt13

 

rim 22

4 Comments

 • Reply November 6, 2014

  Tijana

  Predivno Natasa!Hvala za ovaj neverovatan dozivljaj 🙂

 • Reply November 7, 2014

  Marta

  Ja sam se prijatno najezila gledajuci ove slike. Prihvaticu to kao dobar predosjecaj da cu svu tu ljepotu da vidim uzivo. Hvala Natasa. <3

  • Reply November 7, 2014

   Natasa Vukoje

   Draga Marta, drago mi je da sam mogla da prenesem samo mali deo onoga sto sam ja osetila. Sigurna sam da ces uzivatu u carobnom Rimu kada ga budes posetila 🙂

Leave a Reply