Najzdraviji kolač

plociceAko neko voli kolače onda sam to ja. Moram priznati, u poslednje vreme mnogo više uživam u onim koje ja napravim nego u kupovnim. Često se srećem sa recepitima za zdrave kolače. Kada kažem zdrave, na prvom mestu mislim na one sa malo manje šećera, sa malo manje čokolade, margarina. Ali stvarno mislim malo manje. Nikada nisam mogla da zamislim kolač, slatkiš, bez čokolade. Uvek mi je to bilo polovično rešenje, a posle takvog kolača opet bih pojela makar red čokolade i onda je to to.

Sunčano jutro, dolaze mi roditelji sa puta popodne. Da, zaboravih da kažem, u procesu sam detoksikacije, čistim svoje telo, prija mi jednom mesečno da izbacim šećere, testo, i razmišljam šta da napravim da se mama, tata i ja naravno, zasladimo. Kao što to obično biva, stigne do mene recept onda kada je najpotrebnije! Ovaj recept me je potpuno ODUŠEVIO. Nikada ništa brže nisam napravila, nikada ništa zdravije, a tako ukusno. I nećete verovati, bez mrvice šećera, bez čokolade… SAVRŠENO ukusno.

Potrebno je:

100 gr badema

100gr brusnice

200gr urmi ( Moj predlog su sveže, jer su kandirane dodatno zasladjene. A ako pravimo zdravo, neka bude do kraja zdravo)

Sve ove sastojke pomešate i ubacite u secka. Neka se sve samelje dobro, i nemojte da vas brine što masa nije kompaktna. Prebacite celu smesu na providnu foliju, i prekrijte i drugim krajem folije. Preko folije, rukama, oblikujte smesu da bude kvadrat. ( Vidite na mojoj slici da su pločice ne mnogo debele).
Sa folijom ceo kvadrat stavite na tanjir i u frižider sat vremena.

Kada se sve ohladilo i povezalo, secite na pločice.

Ovo je najednostavniji recept na svetu! Svakako očekujem od vas da mi napišete i kako vam se dopada. Ali ovog puta, pošto se brzo sprema, očekujem i neku vašu sličicu sa vašim pločicama, kuglicama… Pustite mašti na volju.

Ni kraćeg recepta ni dužeg teksta 🙂

Uživajte u vikendu i divnom, ukusnom i najzdravijem kolaču.

Do sledećeg javljanja, vaša N.

 

Be first to comment