Moja 4 saveta za početak svakog dana

Za mene je jutro najvažniji i najlepši deo dana. Srećna sam što sam na vreme shvatila da koliko vremena posvetimo sebi ujutru, i na koji način započnemo dan, u mnogome zavisi kako će ceo taj dan izgledati. Kada sam krenula na svoj put ka spoznaju, menjanju, ličnom rastu i razvoju, trudila sma se da pronajdem što više saveta kako bih pronašla idealan “recept” za početak svakog dana. Bilo je tu različitih saveta i predloga, ali se sećam  dana kada sam rekla: SADA JE DOSTA! Vreme je da pronadjem tačno ono što je meni potrebno, a to ću naći samo u sebi. Možemo mi da poslušamo savet, i treba da ga poslušamo, ali ako ga se slepo držimo a ne vibriramo sa njim, bićemo samo u većem problemu.

Ja danas sa vama delim moja  4 jutarnja koraka, koja čine moju svakodnevnu rutinu. Možda će i vas inspirisati da probate nešto novo 🙂

1.Moj dan počinje izmedju 6h i 6.30h. Postoji samo jedan razlog za to. Zato što ja to želim.
Pre tačno 6 godina primetila sam kako često spominjem da nemam dovoljno vremena za sebe, da je dan kratak, od svih obaveza u toku dana ne stignem sebi da posvetim ni 30 minuta. Znala sam da za sve postoji rešenje, pa i za moju situaciju- Nataša, probudiš se sat vremena ranije,  i imaćeš dodatni sat vremena za sebe! Ooo da, to je samo stvar odluke, verujte mi. Naravno da je na početku bilo teško, jer sam odlučila to da radim u zimskom periodu. Ja se probudim a mrkli mrak, ali ja imam vremena za SEBE!

2. Tuširanje  hladnom vodom. Sveko jutro započinjem hladnim tušem. O tome ću više govoriti korz neki naredni tekst. Reč je o rutini koju imamo kroz Kundalini yogu-ISHNAN. Ako želite da se sve pore otvore, da se otvori svaki energetski kanal, da budete potpuno spremni za novi dan, uvedite HLADNI TUŠ. Život će vam se promeniti 🙂  Budite sigurni.

3. Kundalini yoga. Posle 6 godina praktikovanja, sada sam sigurna u jedno: Kundalini yoga mi je promenila zivot. Disciplina, rad, ustajanje u zoru, hladni tuš…sve su to delovi Kundalini yoge. Posle hladnog tuša uvek uradim neku kriju, vežbu disanja ili meditaciju, kako bih se spremina za novi dan. Zavisno od toga šta mi je izazov tog dana, tako biram i meditacije i vežbe.

4.Pisanje. Ne krećem u novi dan dok ne napisem par stavri:
1. Na čemu sam najviše zahvalna ovog jutra.
2. Biram da…
3. Sve obaveze koje imam tog dana da uradim.

 

Ovo je moja rutina. Mislim da je mnogo važno da i vi pronadjete vašu. To je jednini način da u vreme obaveza, jurcanja, postaizanja ciljeva… zastanemo za trenutak i posvetimo se sebi. Svemu onom što smo mi i što nosimo u sebi.
Negujte to.
Nemojte nikome dozvoliti da vas ubedi u suprotno ako vi osetite da ste vi srećni.

Vaša N.

More from Natasa Vukoje

Zašto smo strogi prema sebi?

Zašto smo toliko strogi prema sebi? Kako bi to izgledalo kada bi...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *