Kundalini Joga

Ako si u potrazi da dinamičnim stilom yoge, želiš da meditacija i yoga budu sastavni deo tvog života, na pravom si mestu. Nova POČETNA grupa Kundalini Yoge počinje sa radom u Septembru. Mi smo napravili listu čekanja, tako da te čekamo 🙂

Kundalini joga je joga svesnosti, joga sadašnjeg trenutka i prisutnosti. Ona je mnogo više od samog vežbanja, fizičke aktivnosti…slobodno mogu da kažem da je ona stil života. Kroz Kundalini yogu upoznajemo sebe, pomeramo naše granice, uklanjamo energetske blokade, oslobadjamo potisnute emocije. 

Važno je znati da se Kundalini joga radi zatvorenih očiju i upravo zbog ovog detalja ja sam se zaljubila u nju.  Sećam se svojih upoznavanja sa yogom i različitim vidovima yoge. Moram vam reći da nije bilo lako. Dugo sam trenirala košarku, telo potpuno nerazgibano, tetive skraćene…. Ja sam mislila da yoga nikako nije za mene. Čak sam se i poredila sa drugima, kako je moguće da su drugi bolji od mene, zašto ja to ne mogu da uradim. Ubrzo posle toga, otišla sam na čas Kundalini joge i od tada se sve promenilo. Otvorio se neki novi svet za mene, do tada meni nepoznat.  Na tom času sam shvatila po prvi put u životu, šta znači biti fokusiran isključivo na sebe. Doživeti prisutnost sadašnjeg trenutka. Za to postoji jedan način, zatvoriti oči i raditi zatvorenih očiju i osluškivati sebe. 

Suština Kundalini joge je da radite u skladu sa vašim mogućnostima, bez ikakvog uslova fizičke spremnosti, nema takmičenje ko je bolji, nema perfektnog položaja. Na taj način učimo da prihvatimo sebe takvi kakvi jesmo u tom trenutku. Ali dolazi i pitanje odgovornosti, da li želimo da se potrudimo da pomerimo granice, da li neku vežbu želimo da dovedemo do većeg nivoa, da li samo nalazimo opravdanja.

Nataša

 

 

Kome je Kundalini Yoga namenjana?

Kundalini Yoga je nemenjena svima koji žele da poboljšaju protok energije u svom telu, da budu fokusiraniji, sebi jasniji, da se upoznaju sa različitim meditativnim tehnikama, tehnikama disanja, uklone energetske blokade i žive u skladu sa sobom.

Za praktikovanje Kundalini yoge nema ograničenja, svako se prilagođava svom osećaju, svojim mogućnostima. Ona je takođe specifična po tome što svaki čas ima svoju temu kojom se bavimo, i zbog toga ona ume da pokrene dosta emocija, nekada smeh, a vrlo često i suze. Ja uvek biram emotivne teme časova, radimo dosta na oslobađanju, pokretanju emocija. Kundalini energija je životna, kreativna, seksualna i stvaralačka energija koja leži u svakom od nas. Dakle mi radimo sa emocijama i energijom koja je u nama, ne uzimamo ništa spolja. To je ono što se reflektuje na našu svakodnevnicu kada počnemo da je praktikujemo.

Zašto ONLINE vežbanje?

  • Svi časovi koje ja drži Nataša Vukoje su Online. To vam omogućava uštedu vremena na prvom mestu, jer ne putujete pre časa pola sata do časa, i ne vraćate se kući još pola sata. 
  • Svaki čas imate mogućnost da ponovite uz snimak, što znači da ako niste na LIVE času možete lako da nadoknadite. 
  • Nije bitno na kom se kontinentu nalazite, možete praktikovati Kundalini yogu u svojoj vremnskoj zoni. 
  • Svi časovu su uživo, što znači da sve časove vodi Nataša, a vi ostajete u svom prostoru.
  • Live časovi se rade putem Zoom aplikacije.
  • Snimak svakog časa dobijate na vaš email i dostupan vam je 72h.