Kundalini Yoga-Meditacije

Često me pitaju: Zašto je Kundalini yoga toliko posebna?
Moj odgovor je uvek isti: Zato što su potpuno jednako zastupljene vežbe (krije), meditacije i vežbe disanja.

Kundalini yoga ne favorizuje ni jedan segment, naprotiv, važnost je podjednaka. Još ako dodamo njenu posebnu muziku, posle časa Kundalini yoge niko ne može ostati ravnodušan.Zato vas polako uvodim u svet Kundalini yoge, na prvom mestu, u svet meditacija. Da bi ste se spremili za meditaciju koja ce u narednim danima biti objavljena na našem sajtu, dajem vam sve neophodne informacije u daljem tekstu.

Kada da meditirate?

Svako vreme je pravo vreme, pogotovo ako meditaciju ponavljate svaki dan, i održavate kontinuitet. Imajte na umu da je prava stvar umiriti telo ujutru, i to je nešto najbolje  za  vas, jer ce tokom celog dana vaše telo biti prirodno mirno. Najbolje vreme za jutarnju meditaciju je pre izlaska Sunca, dok je za večernju meditaciju najbolje vreme pred zalazak Sunca ili neposredno pre odlaska u krevet.

Lokacija

Izaberite mesto gde vas niko neće prekidati, izolujte se. Pokušajte da koristite isto mesto svakodnevno. Napravite svoje mesto.Uredite ga da se potpuno osećate udobno i prijatno. Sedite u udoban položaj u odeći od prirodnih materijala. Najbolje bi bilo da odeća bude bele boje.

Postavite nameru

Imajte jasnu sliku o tome koji će rezultat meditacije biti za vas. Zašto ste se odlučili za to? Što je jasniji vaš fokus i namera, veća je snaga iza meditacije. Dobijate ono što projektujete, tako da projektujete rezultat.

Vreme u meditaciji

Nauka kaže da postoje određene dužine vremena potrebne za određene željene efekte u meditaciji. Stoga, meditacije (i vežbe u kriji) se održavaju u određenom vremenskom periodu.

3 minuta: Utiče na cirkulaciju (krv) i elektromagnetno polje.
11 minuta: Utiče na nervni sistem.
22 minuta: Balansira i koordinira tri uma. ( pozitivni, neutralni, negativni)
31 minuta: Utiče na sve ćelije i ritmove tela i sve slojeve projekcije uma.
62 minuta: Menja sivu materiju mozga. Integriše podsvesni “um sene” i spoljnu projekciju.
2 ½ sata:  Drži novi obrazac u podsvesti uma.

Meditiativni ciklusi transformacije

Ako želite da vidite prave efekte meditacije, praktikujte je kao sadhanu , kao dnevnu disciplinu. Posvetite se meditaciji na dnevnom nivo,to će razviti naviku koja menja život. Možemo da koristimo različite cikluse ljudskog uma kako bismo zamenili neželjene obrasce ponašanja sa novim, pozitivnijim. Izaberite meditaciju koja odgovara vašim ciljevima ili vas inspiriše, i obavezujete se da ćete je praktikovati preko 40, 90, 120 ili 1.000 dana.

40 dana:  Promenite naviku-uverenje.
90  dana:  Potvrdite naviku.
120 dana:  Vi ste nova navika.
1000dana: Majstor nove navike.

 

Prvi korak smo napravili 🙂

Za sve vas koji želite da se priključite našim grupama, dobro ste došli.

Više informacija možete dobiti putem maila natasawakeup@gmail.com

 

Sat Nam

N.

 

 

More from Natasa Vukoje

Moja 4 saveta za početak svakog dana

Za mene je jutro najvažniji i najlepši deo dana. Srećna sam što...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *