Knjige koje menjaju život

najava knjige

Tekst o knjigama koje su promenile moj život dugujem svima vama koji me pitate često šta da vam preporučim da čitate. Na sreću, danas je toliko knjiga u knjižarama koje su fantastične, i samo je bitno da krenete u istraživanje, i čitanje naravno. Kada se preporučuju knjige, nekada to ume da bude vrlo nezahvalno. Često za neke knjige nije vreme, ili mi nismo spremni, one stoje na polici, čekaju i čekaju, i samo jednog dana vas “pomere”, i to je to. Da li je knjiga dobra, ja merim po tome koliko posle čitanja razmišljam o njoj. Ako me navede na akciju, razmišljanje,  ako me pomeri na bilo koji način znači da je baš to to što mi je trebalo u tom trenutku. Zato slušajte savete, preporuke, ali budite otvoreni za različite stvari. Nikada se ne zna, možda baš na vašoj polici u stanu stoji knjiga koja će promeniti vaš život.  Dobro pogledajte. A ja vam preporučujem 4 knjige koje su obeležile moj put promene.

rekonekcija
REKONEKCIJA- Leči druge, leči sebe.
Knjiga koja je potpuno promenila moj život. Sećam se dana kada mi je mama rekla da pročitam knjigu koja će me “verovatno” zanimati. To je bio moj prvi susret sa REKONEKCIJOM, i mojim novim početkom. Mogu reći da sam samo bila otvorena za upoznavanje sa različitim alternativnim vidovima lečenja, i tada je sve krenulo. Kao što i u knjizi kažu : Rekonekcija dolazi u trenutku kada smo spremni, tako je i bilo. Knjiga je mene upoznala sa tehnikom, uz sve fantastične senzacije koje sam doživela samo dok sam je čitala, prvi tretman sam vrlo brzo uradila po završetku čitanja knjige… I moj put još uvek traje. Moja najiskrenija preporuka, uzivaćete, saznaćete i osetićete mnogo toga novog.

zena

Knjiga o ženi- Ne znam zašto, ali često imam običaj da o knjizi prvo mišljenje stvaram na osnovu korica. Ova mi se nikada nikako nije dopadala! Vidjala sam je četo po knjižarama, i uvek se pitala, da li je moguće da na ovakve teme izdavači stave ovakve korice, no, nikada nisam poželela da je kupim. OSHO zauzima posebno mesto u mojoj biblioteci. Nema okolišanja, vrlo jasno i glasno, dopadalo se to mnogima ili ne, on je autor čije knjige mene uvek ostave bez reči i navedu na duboko razmišljanje.  I tako sam jednog dana sedela kod prijateljice,i ona mi samo pruži knjigu i kaže: Ovo treba da pročitas.
I naravno, kako mi sve dolazi u pravom trenutku, to je bila knjiga koja je bitno uticala na moju percepciju, na prvom mestu o ženi u današnjem vremenu, a onda i o muškarcu. Kada bi svaki muškarac pročitao ovu knjigu, verujem da bi muško ženski odnosi bili mnogo skladniji i iskreniji. Zato, ovu knjigu shvatite veoma ozbiljno, iako korice deluju kao da je modni časopis.

budjenje

BUDJENJE– Da li ste spremni za BUDJENJE? Ako niste, nemojte ovu knjigu ni uzimati. Ako me je neka knjiga rasplakala, zbog suočavanja sa svim onim stvarima koje sam nesvesno izbegavala, to je bila ova knjiga. Volim sve što je jasno, glasno i konkretno. Ako ste stvarno spremni za budjenje, spremni za suočavanje i ozbiljne koraka ka vama samima, kupite ovu knjigu, nećete pogrešiti.

horhe

DOZVOLI DA TI ISPRIČAM –Postoje knjige koje vas na poseban način ostave bez reči, navedu na dugo razmiljanje i budjenje. Kod mene je tako bilo sa knjigom Dozvoli da ti ispričam. Sećam se dana, radili smo Wake UP radionicu, i sada moj prijatelj Steva, poklonio mi je knjigu, knjigu koja je postala sastavni deo mog svakog dana. Veliki broj simboličnih priča koje ostaju duboko urezane u sećanju i srcu. Priče koje se pamte, prepričavaju…i koje ja često spominjem. Ova knjiga će vas vratiti pravim vrednostima na jedan potpuno novi način. Malo ćete se namučiti dok je pronadjete, ali vredi, verujte mi.

Ovo je bila moja preporuka knjiga za ovaj mesec. Pišite mi vaše mišljenje o ovim knjigama, i svim onim koje su uticale na vaš život i vaš put promene. Sledeći put obećavam i više poezije, bez nje i ljubavi nema ni promene.
Zato, poklonite sebi ove nedelje jednu knjigu i uživajte u njoj.

Budite mi srećni, zadovoljni i nasmejani do sledećeg javljanja.
Vaša Nataša.

8 Comments

 • Reply October 13, 2014

  Tijana

  Od ove cetiri knjige ja sam procitala samo Rekonekcija i zaista mi se dopala.Ove ostale tri cu obavezno potraziti.

  • Reply October 14, 2014

   Natasa Vukoje

   Draga Tijana, sigurna sam da ćes uzivati i u ove tri 🙂

 • Reply October 14, 2014

  Milka

  Knjiga koja je mene pomerila “Zavoli bolest svoju – kako postati zdrav spoznavši radost življenja” Dr Valerij Sinjeljnjikov…Hmmm mislim da će sledeća biti “Dozvoli da ti ispričam”. Hvala Nataša 🙂

  • Reply October 14, 2014

   Natasa Vukoje

   Draga Milka, to je tako dobra knjiga i toliko pučna.
   Dozvoli da ti ispričam je čarobna. Javi mi koja priča je tebi najbolja 🙂

 • Reply October 14, 2014

  Jelena

  Taman dobra preporuka pred sajam knjiga… Knjiga Budjenje mi se cini kao nesto sto mi je bas potrebno u ovom trenutku,a taman cu da bacim pogled i na ostale tri…

  • Reply October 15, 2014

   Natasa Vukoje

   Koju god da izabereš draga Jelena, uživaćeš 🙂

 • Reply June 26, 2016

  Sabahudin

  pozz, ima li gdje knjiga “Zavoli bolest svoju” u elektronskoj verziji, ako ima netko molio bih ga da mi je pošalje na e-mail : sabahuddin_5@hotmail.com

 • Reply May 23, 2018

  TWIGGY-LOZNICA

  FASCINANTNO , gospođice NATAŠA…!!!
  SVE 4 knjige su sjajne…!!!
  Moja MALENKOST preporučuje knjigu EKARTA TOLA ” MOĆ SADAŠNJEG TRENUTKA “…!!!
  Pozdrav !!!
  Twiggy
  Loznica
  P.S. ČITAM(O) , dakle POSTOJIM(O)…!!!

Leave a Reply