Kako početi praktikovati Kundalini yogu?

U ovom tekstu ću govoriti najpre o tome, šta je to Kundalini joga, kako je možete praktikovati zajedno sa mnom, da li je potrebna neka fizička spremnost kao preduslov… zašto je ona posebna? Da li je opasna?…

Kundalini joga je joga svesnosti, joga sadašnjeg trenutka i prisutnosti. Važno je znati da se Kundalini joga radi zatvorenih očiju i upravo zbog ovog detalja ja sam se zaljubila u nju.  Sećam se mojih upoznavanja sa yogom, i različitim vidovima yoge. Dodjem na čas, ja sva nerazgibana, košarka je ostavila svoje tragove 🙂 bake pored mene sve bolje rade, nikako da uradim asanu koja je potrebna…Dakle apsolutno nisam bila fokusirana na sebe. Ubrzo posle toga, otišla sam na čas Kundalini joge i od tada se sve promenilo. Otvorio se neki novi svet za mene, do tada meni nepoznat.  Na tom času sam shvatila po prvi put u životu, šta znači biti fokusiran isključivo na sebe. Doživeti prisutnost sadašnjeg trenutka. Za to postoji jedan način, zatvoriti oči i raditi zatvorenih očiju i osluškivati sebe. Suština Kundalini joge je da radite u skladu sa vašim mogućnostima, bez ikakvog uslova fizičke spremnosti, nema takmičenje ko je bolji, nema perfektnog položaja. Na taj način učimo da prihvatimo sebe takvi kakvi jesmo u tom trenutku. Ali dolazi i pitanje odgovornosti, da li želimo da se potrudimo da pomerimo granice, da li neku vežbu želimo da dovedem do većeg nivoa, da li samo nalazimo opravdanja.

Ukoliko nam se priključite na radionici Kundalini joge 25.februara, shvatićete o čemu vam govorim. Jedna od čari takođe su, da na taj čas mogu da dođu ljudi koji praktikuju Kundalini već nekoliko godina, a mogu i da dođu osobe koje se po prvi put susreću sa njom. Nema ograničenja, potpuno je isto, svako se prilagođava svom osećaju, svojim mogućnostima. Ona je takođe specifična po tome što svaki čas ima svoju temu kojom se bavimo, i zbog toga ona ume da pokrene dosta emocija, nekada smeh, a vrlo često i suze. Ja uvek biram emotivne teme časova, radimo dosta na oslobađanju, pokretanju emocija. Kundalini energija je životna, kreativna, seksualna i stvaralačka energija koja leži u svakom od nas. Dakle mi radimo sa emocijama i energijom koja je u nama, ne uzimamo ništa spolja. To je ono što se reflektuje na našu svakodnevnicu kada počnemo da je praktikujemo.

Pozivam vas da mi se pridružite na času Kundalini joge 25.februara u Beogradu i uživate u čarima iste. Tema za ovaj čas je poverenje i prihvatanje. Biće to posebno nedeljno jutro.  Mnogo vam se radujem.

Na linku imate sve informacije o radionici http://www.natasavukoje.com/kundalini-yoga-u-beogradu-25-02/

Be first to comment