Iskrenost u emotivnim odnosima

Iskrenost u emotivnim odnosima. Da li se “isplati”? Razmišljam ovih dana o iskrenosti. Koliko je bitno da budemo iskreni, na prvom mestu u emotivnim odnosima, a onda i u porodičnim, prijateljskim? Da li se ta iskrenost uvek “isplati”? Moj jedini odgovor na ovu temu je da je odnos jedino pravi samo ukoliko je 100% iskren. Koliko ste vi 100% iskreni prema sebi pa onda i prema osobi koja je preko puta vas?

Često se dešava, pogotovo u emotivnim odnosima, da jedan od partnera ima problem da saopšti neku stvar, strah ga je da li će ga dobro razumeti da li će se razići nakon toga, da li će veza opstati, možda partner ne bude to razumeo na pravi način… Znate šta, ukoliko ne razume, to može biti I partnerov proces, I treba I njemu vremna da razume. Imajte samo u vidu, da možda I nikada neće razumeti. Ukoliko vaš odnos ne može da izdrži tu istinu, možda odnos I nije dovoljno jak da bi uspeo. Morate to da razumete. Većina nas ima strah, uvek voli da kalkuliše, da se “tegli” kroz različite odnose nadajući se da će se desiti čudo. Čudo ne može da se desi sem ako ne preuzmete odgovornost i hrabrost da budete iskreni. Govorite istinu onakva kakva jeste i samo na taj način možete da doživite čudo, da shvatite da je taj partner osoba vašeg života, i da je vaš odnos vredan da se za njega borite. Možda dođete do toga da se već sutra raziđete, ali koliko god teško bilo shvatite da ste opet dobili jer je bolje što ste se razišli danas a ne za godinu dana.

Razmislite, koliko puta vam se desilo da dok čekate red u pošti, banci, dok putujete avionim, vozom, potpuni stranac vam ispriča najintimnije delove iz svog života, svoje najveće problem i dileme, tako jednostavno i lagano, ali znate šta je poenta sledeća stanica je njegova i on izlazi doviđenja. On se olakšao, njemu je sada okej i najlakše je tako sa strancima jer vi niste emotivno povezani, a istresete sve i bude vam lakše.

Sve više ljudi je iskreno sa potpunim strancima, a od osoba koje su nam vrlo bliske krijemo dosta stvari. To nije fer sa naše strane jer moramo biti iskreni na prvom mestu zbog sebe, a onda i zbog osobe koja je preko puta nas. U emotivnom odnosu, koliko god mislili da će neki stvari boleti, ja volim da kažem: “Srce na sto” i samo tako može doći do pravog, kvalitetnog , iskrenog odnosa i samo se tako može spoznati ljubav. Kakvi su to odnosi kad nešto krijete malo od onog, malo od ovog..? Dozvolite da postoji samo jedna osoba u vašem životu pred kojom ćete biti skroz goli, kojoj ćete moći da kažete sve. Da kroz taj odnos dozvolite I osobi preko puta vas da upozna vas a I vi da upoznate drugu osobu. Bez igrica, kalkulacije, smišljanja, I premišljanja… Uvek u ime iskrenosti. Prema sebi na prvom mestu.

Tags from the story
, , ,
More from Natasa Vukoje

Full Moon radionica- 18. Decembar 20h-22h

Bliži nam se Nova Godina, I red je da je dočekamo kako...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *