BEČ- part 1.

sajt17

Beč u vreme praznika, ali bez snega. Moram priznati da nisam baš neki ljubitelj snega, ali ovog puta je nedostajao kako bismo imali pravi doživljaj praznika. Ali vetar ga je zamenio. Za sve vas koji ćete uskoro krenuti put Beča, padao sneg ili ne, ponesite najdeblje jakne i šalove. Prvi put sam u životu pomislila da ću ipak poleteti koliko je jak vetar duvao dok smo obilazili dvorac Šenbrun. Mislim da će mi ta borba sa vertrom ostati u sećanju do kraja života.

Pa da krenemo… Kao što ste od mene navikli, u postovima o putovanjima nema priče o kulturnim znamenitostima.Kupite knjigu TOP 10 BEČ za 1200rsd u VULKANU, i u njoj imate sve. Od toga šta sve obići do savršeno pregledne mape podzemne železnice. Zato vas ja vodim u obilazak na moj način, sa malim smernicama šta obavezno da posetite ako krenete u  Beč.

Definitivno najveći utisak su na mene ostavile drvene kućice koje su grupisane na trgovima i čine mala sela. Možete naći idealne poklone, suvenire, sveće, obavezno je kuvano vino, i naravno, ko voli kobasice. Kada samo vidim koliki su redovi bili ipred kućica za kobasice,definitivno su onda ukusne. Nemojte da vas iznenadi što kuvano vino košta 6e. Dobijete keramičku šolju sa kojom možete da šetate po celom gradu, uživajući uz kuvano vino, i posle je vratite i dobijete 2,5e nazad.

Ako idete u posetu Beču za vreme praznika, obavezno se informišite o prazničnim koncertima koji se održavaju u Šenbrun Operi. To je dogadjaj koji morate pruštiti sebi. Prodavce karata imate po celom gradu. Repetoar je Mozzarta i Štrausa, u kombinaciji sa operom, baletom. Bičete oduševljeni, sigurna sam.

I naravno, kakav bi obilazak grada bio da ne pronadjem najlepšu pijacu, NAŠMARK. Vrlo je blizu centra, 7min pešice. Za velike gurmane idealno mesto. Veliki izbor sireva, ribe, začina. Čak sam pronašla i prelep restoran koji služi samo orhgansku hranu baš na toj pijaci. Za sve ljubitelje hrane, NAŠMARK morate posetiti.

Kada ovako sumiram utiske kroz fotografije, ostaje mi samo da se zahvalim mom telefonu BLU i CANON čudesnom aparatu 🙂

Već naredni post je o svim divnim novogodišnjim ukrasima. Do tada, uživajte u fotografijama i napišite mi da li vam se dopadaju.

Budite mi nasmejani,

Vaša N.

bec 15

sajt 16

sajt 2

sajt 3

bec14

IMAG0706

bec 1

sajt5

sajt11
sajt10

bec 9

bec8

sajt 6

bec13

6 Comments

 • Reply December 29, 2014

  Tijana

  Prelepo je Natasa,hvala ti!

 • Reply December 30, 2014

  marina

  Divne slike 🙂 Hvala draga Natasa sto si nas povela sa sobom na put! Hm .. i ja bih obisla pijacu 🙂 tako se najbolje upoznaje grad… Sa nestrpljenjem ocekujem part II Zelim ti lep provod. Veliki pozdrav 🙂

  • Reply December 30, 2014

   Natasa Vukoje

   Hvala puno Marina.
   Part 2. će biti potpuno drugčiji, nadam se da ćete uživati 🙂

 • Reply January 24, 2015

  stanimir

  Večeras sam video da se bavite rekonekcijom to me baš zanima sve o popularnoj psihologiji pročitao sam knjigu erica perla i šta dalje koi je vaš predlog .veliki pozdrav.

 • Reply January 25, 2015

  jovanka lazarevic

  1.Da li danas i u ovoj zemlji imamo pravo da budemo samo u svom svetu?/nase zgrade nisu ni nalik na ove prelepe u Becu, a stara je prica da u zgradama nema ko da da zeni vodu da opere stepeniste, a to je tek uvod u ozbiljne probleme kojima smo okruzeni//
  2. Voleti sebe.se podrazumeva. No sta ljude cini srecnima i sposobnim da budu i zadovoljni sobom. Po meni je to kreativnost i to bi trebalo razvijati, a onda sve o cemu pricate, dolazi samo po sebi
  3. U emisiji <stranci u Srbiji< videla sam zenu iz Perua koja je pomogla hendikepiranom mladom coveku da se ostvari u okviru svojih mogucnosti, tako sto je sila marame i stavljala ih u najlon kesu sa bojama, a onda bi taj mladi covek svojim rukama guzvao tu kesu i tako farbao te marame. Da, cudila se da mi nemamo, slicne organizovane kreativne radionice. Znam da ih imamo tu i tamo, ali je sve to nedovoljno i zbog toga mislim da bi vasu ideju trebalo podici na mnogo visi nivo. Danas imamo bioenergeticare, EFT metodu, hiropraktiku, razne teorije o zivotu i ishrani, koja je po meni vrlo vazna i nema mesta kobasicama, ali je to , stice se utisak dostupno ljudima koji imaju novac. Vi ste u pravu, a to je odavno poznata stvar da je sreca u nama samima, ali je tuzno sto se danas koristi ovo tuzno i turbulentno vreme da mora da se plati i to ne malo da bi covek dosao do tog saznanja. Ili mozda ljudi placaju da bi mogli da se ispricaju sa nekim, a onda bi moglo da se razmislja i o problemu otudjenosti. Srdacan pozdrav lazarevic Jovanka

Leave a Reply