Svet bez predrasuda

1

Još jedan  čas Kundalini joge u Beogradu je iza nas. Primetila sam da nikada na mogu  sa vama da podelim utiske odmah nakon časa, jednostavno potrebno mi je više vremena, da emocije dođu na svoje mesto i tek tada sa male distance mogu da pričam o svojim osećanjima.  Sećam se kada me je učitelj pitao po završetku edukacije za Učitelja Kundalini yoge, kako vidim sebe u Srbiji sa Kundalini yogom? Tog pitanja se sećam kao da je bilo juče. I ne znam kako I  odakle tačno je odgovor stigao: uz malo vremena I strpljenja, Srbija će se zaljubiti u Kundalini yogu. Prvo me je pogledao sa malim čuđenjem, pa onda sa onim malim osmehom na licu i na kraju rekao : Ako tako kažeš, tako će I biti.

Dragi moji, I tako zaista jeste! Kao za sve u životu, ako ne žurimo, ako prihvatamo vreme da radi za nas, ako nismo opterećeni krajnjim ishodom, sve uvek dodje na svoje, I zato danas delim sa vama svoja iskustva sa poslednjeg časa koji je bio u Envoy conference centru.

Shvatila sam da svaki put kada promenimo lokaciju održavanja časa, javlja se novi izazov kod mene, samim tim I osećaj većeg uzbudjenja.  Kod izbora prostora vrlo mi je bitno bilo da bude intiman, topao I sa dosta dnevne svetlosti, zbog same teme časa koja je bila POVERENJE I PRIHVATANJE. Iz svog ličnog iskustva, mogu da kažem da je to suština života.  Da dok ne izgradimo poverenje u sebe, dok ne prihvatimo sebe na onom najdubljem, istinskom nivou najveće promene ne mogu ni da se dese. Zato je čas bio poseban, jer smo probuduili sva čula. Kada se pomešaju smeh, suze, prihvatanje, poverenje, desavaju se posebni trenuci.

Upravo na našim fotografijama možete da osetite tu dobru energiju, sa mnogo osmeha i pozitivnih vibracija, podrške I prihvatanja. To je suština, da kada smo sami sa sobom, kada zatvorimo oči, da dozvolimo sebi da budemo to što jesmo, da prihvatimo svoje biće, i samo tada stupaju ovi  iskreni osmesi. Uvek mi je najlepši osećaj kada nakon časa napustim salu i uvidim da se rađaju nova poznanstva, ljudi sa časa koji su se tek upoznali šetaju zajedno, pričaju o najzahtevnijim vežbama, koji im se ukus Fuzetea ledenog čaja najviše dopao, zar mango, kamilica I  izeleni čaj u kombinaciji tako dobro idu 🙂 pa da znate da su mango I zeleni čaj I kamilica najbolji prijatelji, a tek crni čaj I šumsko voće, tu kombinaciju morate da osetite. Kažem vam ja da smo probudili sva čula. 🙂

Suština je dragi moji u prihvatanju! Da se život dešava I da nismo mi baš ti koji sve možemo I treba da kontrolišemo. Bitno je da dopustimo životu da se desi, kao što su se spojili mango I zeleni čaj I dali najbolji ukus ikada, iako smo možda imali predrasude da neće biti najbolji spoj.  Da zaboravimo sve ono što smo negde čuli Ili su nam drugi rekli, I konačno krenemo da upoznajemo I otkrivamo život na naš način.

Bez predrsuda i zaključivanja, u ime novih iskustava I novih poznanstava, pozivam vas da uživate u fotografijama I videu I vidimo se na narednom času Kundalini yoge.

Šaljem vam najlepsi zagrljaj.

N.

14

2

3

4

18

16

13

11

6

5

9

12

19

20

10

21

15

 

Be first to comment