Salata za svaki dan

IMAG1692

Najbolji izbor za vrele letnje dane su dobre salate. Volim leto i odlazak na pijace. To je za mene posebno uživanje, toliko boja, povrća, voća… raj za sva čula. Bitno je samo pustiti masti na volju i prepustiti se svim čarima pijaca.

Da  bi napravili dobru salatu morate bitni posebno kretivni. Često salate doživljavamo kao prilog, i ne pridajemo joj mnogo značaja. Ona može biti izuzetan obrok, vrlo hranljiv i zdrav, samo ako pažljivo biramo povrće I ako lepo ga kombinujemo. Naravno, sve je stvar navike. Našu kuhinju karakterišu jaka, začinjena jela, jedom rečju VRLO ukusna. Samo treba u svemu imati meru. Često me pitaju kako da promenimo ishranu, teško je. Za početak, uz sve što jedete samo dodajte još više svežeg povrća i voća. Videćete kako će vam telo biti zahvalno. To su prvi koraci ka zdravoj promeni ishrane.  Posvetiti pažnju izboru povrća, začina, preliva, za mene je pravo uživanje.

Kada su temperature visoke, moj savet je uvek salata. Da li je sa sirom, ribom, mesom… manje je bitno. Ali organizmu će svakako više prijati nego bilo koje drugo jače jelo.
Zato danas predlažem jednu od mojih omiljenjih salata RUKOLA, CHERRY paradajz I PARMEZAN.
Obožavam ovu kombinaciju. Predlažem uvek Parmezan u komadu, isečete listiće, i ukus je mnogo intenzivniji. Čak i za ljubitelje mesa, ova salata moze biti lepa malo drugačija zamena.

 

Potrebno:

  • 100gr  Cherry paradajza
  • 100gr  Rulole
  • Parmezan po ukusu
  • Balsamico sirće ( u marketima postoji BALSAMICO marinada u kesici )
  • So

 

Budite kreativni. Sa vrlo jednostavnim sastojcima možete napraviti vrlo ukusnu I hranljivu salatu.

Idelan obrok za vrele letnje dane.

Prijatno.

UŽIVAJTE!

Vaša N.

Be first to comment