Moja pravila uspeha

DSC02125

Sećam se svojih početaka, i mogu da kažem da početak uopšte nije bio lak. Iako sam znala šta je to čime želim da se bavim, mnogo ljudi sa strane mi je govorilo ali to ne može da” prođe” u Srbiji, bolje nađi siguran posao, od toga ne može da se živi… Međutim, znate li za onaj glas, osećaj koji je duboko u vama i koji vam govori da je to vaš put. Koji i pored svih saveta koje čujete, opet vam govori: Ma nastavi dalje, pusti ih. Sada sam zahvalna Bogu i Univezumu što je taj osećaj bio toliko jak, da nije dozvolio da poslušam ljude sa strane. Kada pričamo o uspehu, verujem da počeci za velike uspehe nikada nisu laki. Ne mislim da moraju biti teški, ali su uvek puni izazova, ali to je dobro jer upravo to testira nas, koliko smo zapravo mi istrajni i koliko smo predani ideji, viziji i želji koji želimo da ostvarimo. I sigurna sam da će samo oni najuporniji, ne najkvalitetniji, najuporniji i najpredaniji postići svoje najveće cijeve. Iskren i otvoren rad se uvek isplati, čista energija se uvek prepozna. Naravno, ne ide uvek brzinom kojom bi mo voleli, ali definitivno za velike uspehe vreme je nešto što moramo da prihvatimo. Vreme radi za nas, i da koliko god da je teško, postoji razlog zašto je tako, jer nas to vodi do našeg cilja. Sada ako bi morala da izvučem par pravila na prvo mesto bih izdvojila:

 • Šta želite da postignete? Morate da znate jasno šta je vaš cilj.
 • Broj dva je da ne slušate mnogo savete iz okruženja, možete da ih čujete, ali ne da dozvolite da oni utiču na vaš osećaj koji imate duboko u vama.
 • Treća stvar kada krenete da razvijate svoju ideju, vrlo je važno da ne pravite kompromise sa sobom, bitno je da znate šta ne želite nikako da uradite. Onog trenutka kada budete krenuli da radite stvari da biste se dopali ljudima, da biste preskočili određene korake jer mislite da bi vas to brže dovelo do vašeg cilja, a da na taj način odstupite od vaše ideje makar na trenutak, to nikada neće dati dobar rezultat jer ste tada odstupili od sebe. Vodite se svojim načelim, i pratite svoj osećaj.
 • Ono što je vrlo važno je organizacija vremena, pogotovo ako planirate da razvijate posao sami! Ključna stvar  u mom poslu je upravo bila organizacija. Veče unapred napišem u rokovniku šta su moje obaveze za naredni  dan. Od onih najsitnijih do onih najkrupnijih stvari, to radim iz prostog razloga jer jedino na taj način koristim vreme koje je ispred mene na produktivan način. Pogotovo ako se vaš posao najvećim delom zasniva na radu od kuće. To je uvek zamka. Mislite da imate ceo dan ispred sebe, onda se dese 3 poziva, 2 neplanirane obaveze, i već je dan prošao. Znači, ORGANIZACIJA i PRIORITETI.
 • Postizanje malih koraka. Koliko god da imamo krajnji cilj, vrlo je važno da svakog dana uradimo mali korak kako bismo se približili vrhu piramide.
 • Sledeća stvar je izbor saradnika. Kada dođete u fazu da vaš posao zaživeo, vrlo je važno da saradnike birate po svom osećaju, morate da znate da oni predstavlja vas. Tu budite obazrivi, i tražite ljude koji zrače isto kao i vi, i isto doživljavaju posao kao i vi.

 

I na kraju kada vidite da ste napravili velike korake, da ste ostvarili uspeh, tada morate da verujete još jače, tada morate da dajete još više sebe, tada treba da budete još iskreniji prema sebi, i da dajte još više sebe u sve to što radite.

I bila je zamisao da podelim sa vama samo par savet, ali se pretvorilo u listu 🙂
Ovo je za mene uvek vrlo inspirativna tema, jer se na kraju ipak sve svede na to koliko ste vi spremni sebe da date.

Želim vam divan dan.

Vaša N.

writing-journal

 

1 Comment

 • Reply December 8, 2017

  MHR

  Hvala na ovom tekstu. Što god mi padne na pamet bilo kakca vizija i ideja uvijek sam imala onaj problem od kuda krenuti jer bih sve uvijek htjela odjednom pa na kraju nikada od toga ništa niti ne bude. Ovaj tekst mi jepomogao upravo u tom dijelu -od kuda krenuti-. <3

Leave a Reply