Magični kolači

14
Da li ste znali da postoje kolači sa magijom?
Bio je to dan kada se prave novogodišnji kolači koje ćemo poklanjati prvog januara. Uvek sam volela taj miris cimeta, kolačića, medenjaka koji se oseća u kući za vreme praznika. U kuhji smo Djurdja I ja. Testo je razvučeno na radnoj ploči i vadimo razne oblike. U jedno trenutku, sa velikim oduševljenjem, kao kada spoznate nešto fantastično, Djurdja mi kaže: Mama, da li znaš da ovi kolačići imaju magiju? Ako ih puno budemo pojele bićemo pune magije, i svako ko ih bude probao postaće magičan!
Na trenutak ja zastadoh, malo se zamislih i rekoh TO JE TO!

To je ono što želim mojim najbližima da poklonim, malo magije, da u Novoj Godini svi učinimo svoj život magičnim. Jer znam da sve ono što stvaramo sa puno ljubavi i jeste puno magije. I svakome od vas bi sada poklonila makar po jedan… ali znam koliko je to teško izvesti, i zato vam poklanjam ovaj recept.

Napravite ga sa svojim najbližima, podelite sebi dragim osobama, ukrasite ih na svoj poseban način, i pomozite i meni da širimo ovu magiju što dalje.

Za sve divne magične ljude, i one koji će tek postati magićni, SREĆNA NOVA GODINA, i recept je ispod.

Vaša N.

 

Keksiči sa djumbirom i cimetom

2oo gr   margarina

130gr    šećera

1  jaje i 1 žumance

400 gr  brašna

1   kašikica djumbira

1   kašikica cimeta

 

Dobro umutite šećer i jaje, sve dok šećer ne prestane da krcka, pa zatim odjednom dodati sve suve sastojke.
Na kraju testo zamesiti rukom, staviti u providnu foliju, i ostaviti 30-60min  u frižideru. Razvući testo oklagijom i vaditi oblike.
Obavezno je da budete kreativni 🙂
Peći u rerni na 200c oko 8-10min.

Prijatno.

 

16

15

18

Be first to comment