Da li ste spremni za sunčanje?

post1

Kada pomislim na leto, prva asocijacija mi je peplanuo ten, pa tek onda more. Veliki sam ljubitelj svega sto ima veze sa letom. Šarenih boja, kratkih haljina, japanki, sladoleda… I kao mala uvek sam se pitala kako je to kada živiš na obali mora, da li ti sve to u jednom momentu dosadi?!

Sada sa ove tačke gledišta, mogu da vam kažem da ne dosadi 🙂 Mallorca je divna, i sami osećaj da na ostrvu ima toliko skrivenih mesta koja samo čekaju da budu otkrivena, čine ovo ostrvo potpuno posebnim. A tek španci, i nihov stil života, sve polako, sve možemo i sutra, ako nije sutra ma biće prekosutra, je nešto na šta se još uvek navikavam 🙂

No, da se vratimo temi sunčanja. Prethodnih godina sam imala probleme sa sunčanjem, koža mi nije ravnomerno tamnila, i čak kada boja krene da se skida, deluje kao da se pojavljuju pečati. Moram vam priznati i da je par mojih prijateljica imalo sličan problem, i to je ono što je počelo u jednom momentu da me brine. Krenula su ona pitanja: da li pretetujem sa Suncem, možda meni više ne prija sunčanje, da li je do moje kože….
Pre dve godine sam imaga sreću da upoznam divnu doktorku koja je dermatolog i tada mi je dala dva saveta koja ću ja danas da podeliti sa vama.

  1. 2 mseca pre odlaska na more posveti se BETA karotenu! Beta karoten je jedan od najpoznatijih antioksidansa, a nalazimo ga u biljnim izvorima i algama. On je ‘prirodni suncobran’ jer štiti kožu od opasnog ultraljubičastog zračenja. Nalazi se u namirnicama:  žuto i narandžasto povrće i voće, tamno zeleno lisnato povrće. Znači, dva meseca pre odlaska na more povećati unos namirnica koje sadrže BETA karoten.
  2. PILING TELA. To je nešto što mnogi od nas zaboravljaju pre sunčanja. Prva ja sam to zaboravljala.Vrlo je važno da skinemo izumrle ćelije kože kako bi mogla koža ravnomerno da pocrni. Ima logike, zar ne 🙂 Tada sam se prvi put upoznala sa MARK SCRUBS pilinzima. Sećam se momenta kada sam prvi put otvorila njihovo pakovanje, taj miris kafe i čokolade, pitala sam da li se ovo jede?! 😀 Kada je reč o pilinzima, meni je najbitnije da budu 100% prirodni. Moja koža je vrlo suva, sećam se da sam probala polinge koji su za mene bili suviše agresivni. Posle MARK SCRUB pilinga čak mi nije potrebna ni krema za telo, jer je koža u isto vreme hidrirana. Moja topla preporuka svima vama.

Nije ništa komplikovano, bitno je samo da sa pripremom počnemo na vreme. Čak i ne zahteva mnogo vremena. Zato je samo reč o tome da budemo malo više odgovorni prema sebi i svojoj koži.

Ako imate i vi neki savet kako se pripremiti za sunčanje, bilo bi lepo da ih podelite sa nama. Radujemo im se 🙂
Još pogotovo ako su prirodni.

Želim vam lepe dodire sa Suncem.

Vaša N.

post2

Be first to comment